Köket en plats för teambuildning

Jag tycker verkligen om att laga mat, och äta den också förstås. Jag har märkt att köket är den naturliga samlingspunkten på alla fester och tillställningar. Köket kallas ju husets hjärta och jag tror det stämmer ganska väl. Det är medans grytorna förbereds som teambuilding sker. Köket är platsen där man får höra det senaste skvallret, men även allvarliga saker diskuteras när man förbereder eller städar undan efter kvällens fest. Det är inte av en slump att de flesta kök idag är utrustade med en köksö. Allt för att på ett lättsamt sätt skapa nya relationer och stärka banden mellan människor det är lite som teambuilding.

Varför teamet är så viktigt

Jag har funderat på varför det är så här att köket är platsen där allt händer. Har det med maten att göra eller är det så att man släpper ner garden och faktiskt vågar prata med människor man annars inte skulle prata med. Det går ju nu typ tusen matlagningsprogram på TV. Det är sveriges mästerkock, kockarnas kamp och tusen andra. Dessa program har alla en sak gemensamt de arbetar i team alltså är det otroligt viktigt med teambuildning. Funkar inte teamet kan man inte få fram någon mat till gästerna. Så jag tror faktiskt att laga mat ihop stärker teamet, för det verkar ju som det går ganska lätt att samarbeta.

Matlagning som samlingspunkt

Vi har problem på vår arbetsplats vi är inget team, vi skulle behöva arbeta med teambuilding. Men det är inte lätt att hitta företag som har matlagning som teambuilding. men nu äntligen har jag hittat ett företag som arbetar med just detta och även har det för privatpersoner. Ni kan tro att jag hoppade av glädje när jag hittade Teambuilding hos Aveqia i Stockholm. Äntligen, det kommer att bli en härlig vår med vårt “nya” team.