LCHF on the road

Att äta nyttigt när man reser mycket hör inte alltid ihop, ofta blir det en burgare med pommes på en av alla snabbmatskedjor som finns vid våra vägar. Det är därför jag alltid förbereder några recept som fungerar perfekt på resande fot. Recepten varierar från en köttig chili con carne med blomkålsris till mer vegetariska alternativ som het tomatsoppa med ugnsbakad fetaost och bruschetta. Tomatsoppan är perfekt att ha i en termos, då hålls soppan varm även om man reser i 1, 2 eller mer timmar. Chili con carnen rekommenderar jag att laga i en gjutjärnsgryta, som du sedan lindar in i plastfolie och 2, 3 filtar, då håller sig chili con carnen varm längre. De maträtter jag precis nämnt var några av de maträtter som vi hade med oss på vår husvagnssemester nu i sommar, barnen älskade chili con carnen och frågade om mer blomkålsris. Våran husvagn är en gammal Kabe från innan millennieskiftet, den är hemtrevlig men det syns att den är några år. Det var därför som vi beslutade oss för att renovera den och köpte allt från nya hjulbromsar till nya gasfjädrar. Stället vi köpte delarna från heter Valeryd, läs mer om Valeryd, delarna fick vi för ett bra pris. Nu hör jag ugnsklockan ringa (har en LCHF kladdkaka i ugnen), och måste därför avsluta för den här gången, tack för maten 🙂

Kommentarer är stängda.