Behövs ingen elektriker för LCHF mat ute

Att äta mat de senaste årtiondena har ofta inneburit att man behövt förlita sig på ugnar, vilket i sin tur innebär att man har behövt förlita sig på att elektriciteten fungerar. Då elektricitet är livsfarligt om det hanteras på fel sätt, är det endast tränade professionella elektriker som får arbeta med elektricitet. Om ugnen slutar fungera är man därför helt maktlös och i desperat behov av hjälp från en elektriker. Värst är det om ungen slutar fungera under en stor helgdag (till exempel om strömmen försvinner den 23:e december), då är det nästan ett mirakel om man får tag på en elektriker som kan hjälpa en då. Får man väl tag på en elektriker lär man få vänta ett antal timmar innan denne är på plats, då han eller hon förmodligen är på ett annat jobb under tiden man ringer. Det är därför som grilla ute i naturen är bättre, då behöver man inte oroa sig över ifall strömmen fungerar eller ifall någon elektriker kan fixa ens problem om det uppstår. Allt man behöver är tändsticka, ved, matlagningsredskap och mat.

På tal om att grilla, vi valde att grilla efter sonens pianouppvisning i förra veckan. Han hade tränat på sin version av den fjärde satsen i Beethovens 9:de symfoni (också känd som Januari börjar året för oss i Sverige), i flera veckor på musikskolan, han hade till och med köpt notboken pianobus 1 för egna pengar, så att han kunde träna själv hemma. Det var sonen som fick bestämma vad vi skulle äta efter hans uppträdande och han valde då att vi skulle gå ut och grilla.

Det blev supergod grillad fisk med blomkål och citronskivor. Som sås användes citronsaft blandat med det som lämnades kvar i pannan efter att fisken var uttagen. Nu ska jag gå och göra middag, tack för maten.